Ürdün Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Najwa Qubeilat yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının ilk iki gününde bir planın uygulanacağını ve okullarına dönen farklı sınıflardaki öğrenciler için tek-çift sayı sisteminin zorunlu kılınacağını duyurdu.

Ürdün'ün başkenti Amman'daki bir devlet okulunda yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde maske takan öğrenciler bir derse katılıyor, 1 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammad Abu Ghosh/Xinhua)

Qubeilat, "Ülkedeki sağlık protokollerine göre okullarda rastgele testler yapılacak ve enfeksiyon oranı yüzde 10'u aşan okullarda 14 gün boyunca çevrimiçi eğitime geçilecek" dedi.

Ürdün'ün başkenti Amman'daki bir devlet okulunda yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde maske takan öğrenciler eğitim öğretim yılı açılışına katılıyor, 1 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammad Abu Ghosh/Xinhua)

Ürdün Medya İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sakher Dudin, Salı günü yaptığı açıklamada, hükümetin ülkede "güvenli bir yaz" geçirme planının bir parçası olarak geri kalan Kovid-19 kısıtlamalarını 1 Eylül'den itibaren kaldıracağını söylemişti.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Editör: İRFAN KARSLI