Sağlık

Kongo Cumhuriyeti, Çin yapımı Kovid-19 aşısının ilk partisini teslim aldı

Beraberinde iki bakan ve Çin Büyükelçisi Ma Fulin ile birlikte havalimanında kargoyu karşılayan Kongo Sağlık Bakanı Jacqueline Lydia Mikolo, bunun ülkesinin teslim aldığı ilk...

Abone Ol

Beraberinde iki bakan ve Çin Büyükelçisi Ma Fulin ile birlikte havalimanında kargoyu karşılayan Kongo Sağlık Bakanı Jacqueline Lydia Mikolo, bunun ülkesinin teslim aldığı ilk parti Kovid-19 aşısı olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı "Aşılama önümüzdeki günlerde başlayacak. Aşılamaya hazırız. Aşılama merkezleri belli" dedi. Kongo Sağlık Bakanlığı'na göre, aşı önceliği sağlık personeline, basına, polise, diyabeti ya da hipertansiyonu olan kişilere ve 50 yaş üstüne verilecek.

Havalimanında basına röportaj veren Ma Fulin'e göre, bu sefer yapılan yardımın Çin'in, Kovid-19 karşısında dayanışma konulu Çin-Afrika Olağanüstü Zirvesi'ndeki sözlerini tuttuğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Çin Büyükelçisi, "Bu Kovid-19 sınavının ardından Çin- Kongo dostluğu ve Çin ile Afrika arasındaki dostluk çok daha derin ve güçlü olacak.

Tıpkı Kongo gibi birçok Afrika ülkesi Çin aşılarını teslim aldı ya da teslim almak üzere. Çin pandemiye karşı omuz omza savaşmak için Afrikalı gelişmekte olan ülkelerle birlikte çalışmaya hazır" dedi. 21 Mart'taki seçimler öncesinde aşılama kampanyasını başlatacağını duyuran Kongo hükümeti, halkı hem oy verirken hem de sonrasında Kovid-19'a karşı sağlık ve güvenlik kurallarına sıkı sıkıya uymaya çağırdı.