Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque tarafından Pazar günü yapılan açıklamaya göre, Kolombiya'da Kovid-19 vaka sayısı yükselen ve yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranı yüzde 70'in üzerinde olan çok sayıda kentte yeni kısıtlayıcı tedbirler uygulanacak.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Duque, "Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı başkanlığında ulusal hükümet ...bulaşma riskini azaltmak amacıyla...uygulanmak üzere bir dizi tavsiyede bulundu" dedi. Devlet Başkanına göre tedbirlerin belediye başkanları ve valiler tarafından Pazartesi gününden itibaren uygulamaya alınması ve 19 Nisan'da sona ermesi gerekiyor.

Duque, "Paskalya tatilinde yoğun bakım ünitesi doluluk oranı yüksek, yani yüzde 80'in üzerinde olan veya bulaşma oranı yüksek seviyelerde bulunan yerlere seyahat eden tüm aileler ve insanlara, önleyici bir tedbir olarak kendilerini en az 7 gün boyunca gönüllü karantinaya almalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Devlet Başkanına göre yerel yetkililer, "kalabalıkların oluştuğu kamuya açık etkinliklere", alkol satılan diskoların veya mekanların açılmasına izin vermemeli. Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığına göre Kolombiya'da toplam 2.437.197 Kovid-19 vakası kayıtlara geçerken 63.932 kişi yaşamını yitirdi.

Editör: İRFAN KARSLI