CEC, siyasi partilerin seçimlere katılmak için bildirimde bulunma süresinin Cuma günü yerel saatle 18.00'de (TSİ 15.00) sona erdiğini belirtti. Toplamda 75 siyasi parti komisyona bildirimde bulundu. Söz konusu partilerin 13 Ekim'e kadar milletvekili aday listelerini CEC'e sunması gerekiyor.

Kırgızistan'ın 11 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen referandumla kabul edilen yeni anayasasına göre, parlamentoda beş yıllık görev süresine sahip toplam 90 milletvekili bulunuyor. Milletvekili seçimleri, karma bir seçim sistemine göre yapılacak.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin Cuma günü duyurulan anayasa değişikliklere göre, parlamento seçimleri karma bir seçim sistemi kullanılarak yapılacak. 54 milletvekili tek seçimli seçim bölgelerinde nispi sisteme göre seçilecekken, 36 milletvekili ise tek vekilli seçim bölgelerinden çoğunluk esasına göre seçilecek. Yapılan değişikliklerden evvel Kırgızistan parlamentosunda, parti listelerine göre beş yıl süreye 120 milletvekili görev yapıyordu.

Editör: İRFAN KARSLI