Politika

Keşmir'de bir Pakistan askeri öldürüldü

Pakistan ordusu Perşembe günü erken saatlerde bir açıklama yaparak, Keşmir'deki ihtilaflı bölgedeki Kontrol Hattı'nda yaşanan gerginlik sırasında, Hindistan tarafından açılan...

Abone Ol

Pakistan ordusu Perşembe günü erken saatlerde bir açıklama yaparak, Keşmir'deki ihtilaflı bölgedeki Kontrol Hattı'nda yaşanan gerginlik sırasında, Hindistan tarafından açılan ateş sonucu bir askerin öldüğünü bildirdi.

Ordunun açıklamasında, Hindistan birliklerinin Çarşamba günü kontrol hattındaki Satwal bölgesinde "Sebepsiz ateşkes ihlali yaptıkları" belirtildi. Ordunun, Kuvvetler Arası Halkla İlişkiler adlı medya bölümünden yapılan açıklamada, "Pakistan ordusu, Hindistan askerlerinin ateşine etkili şekilde karşılık verdi ve Hindistan birliklerine insan ve malzeme bakımından ağır darbe vuruldu" denildi.

Açıklamada, karşılıklı ateş sırasında 22 yaşındaki bir Pakistan askerinin hayatını kaybettiği belirtildi. İki komşu ülke arasında gerilim tırmanışa geçmiş durumda. Kontrol Hattı'nda son dönemde yaşanan karşılıklı ateş sonucu her iki taraf da kayıplar verdi.

Pakistan ayrıca Hindistanlı diplomatları dışişleri bakanlığına çağırdı ve Hindistan'ın ateşkes anlaşmasını ihlalini sert şekilde protesto etti. Pakistan ve Hindistan, 2003 yılında ihtilaflı Keşmir bölgesinde, iki ülke arasındaki fiili sınır olan Kontrol Hattı boyunca ateşkes ilan etti. Ancak sınırda sık sık karşılıklı ateş açılıyor ve taraflar birbirini ateşkes ihlaliyle suçluyor.