Akhwale Nairobi'de yaptığı yazılı açıklamada, "Elimizdeki verilere göre bu kişiler ciddi hastalık riskine en fazla maruz olan grup ve kayda geçen ölümlerin yüzde 60'ına karşılık geliyor. Bu kişiler devam eden aşılama çalışmalarında artık öncelikli hedef grup olacak" ifadelerini kullandı.

Kenya, aşılama çalışmalarına 8 Mart'ta başladı ve aşılamanın ilk aşamasında yüksek enfeksiyon riskine maruz kalan ön saflarda çalışan 1,25 milyon kişi hedeflendi. Bu kişiler arasında sağlık çalışanları, güvenlik personeli, okul ve üniversitelerdeki öğretmenler ve din adamları bulunuyordu.

Sağlık Bakanlığı'na göre başlangıçtan itibaren yaklaşık 60 bin kişi aşılandı, ancak bu sayı düşük bulundu. Bakanlık, ölüm ve enfeksiyon sayıların rekor kırdığı ülkede üçüncü dalga yaşanırken yaşlıların aşılanmasının, çalışmalara ivme kazandıracağına inandığı söyledi. Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü son 24 saat içinde 9 bin 348 test yapıldığını ve bin 540 yeni Kovid-19 vakası tespit edildiğini duyurdu. Ülke çapında yüzde 16,5 pozitiflik oranı oluşturan vakalarla birlikte, toplam vaka sayısı 124 bin 707'ye çıktı.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Editör: İRFAN KARSLI