Sağlık

Kamerun, Kovid-19'a karşı aşılama kampanyası başlattı

Kamerun, Çin tarafından hibe edilen aşıların ilk partisini aldıktan bir gün sonra Pazartesi günü itibarıyla Kovid-19'a karşı aşı kampanyası başlattı. Kamerun'un başkenti Yaoun...

Abone Ol

Kamerun, Çin tarafından hibe edilen aşıların ilk partisini aldıktan bir gün sonra Pazartesi günü itibarıyla Kovid-19'a karşı aşı kampanyası başlattı. Kamerun'un başkenti Yaounde'deki Kovid-19 Özel Bakım Merkezi'nde başlayan kampanya kapsamında, ilk aşılanan kişi ülkenin Halk Sağlığı Bakanı Malachie Manaouda oldu. Manaouda, çok sayıda yerel yetkili ve sağlık uzmanıyla birlikte ilk doz aşısı uygulandıktan sonra yaptığı kısa açıklamada, "Kendimi iyi hissediyorum. Sorun yok" dedi. Kamerunlu bakan, "Aşı güvenli" diye ekledi.

Kamerun'un başkenti Yaounde'deki bir havalimanına gelen Çin'in Sinopharm aşıları, 11 Nisan 2021. (Fotoğraf: Jean Pierre Kepseu/Xinhua)

Bakan Manaouda, aşı kampanyasının ilk aşamasında önceliğin sağlık çalışanlarına verileceğini söyledi. Manaouda, aşıların en geç Salı gününe kadar ülkenin her yerine ulaşacağını da sözlerine ekledi. Kamerun Kovid-19 enfeksiyonlarında yeni bir yükselişle mücadele ederken, Çin'in Sinopharm aşılarının ilk partisi Pazar akşamı ülkeye ulaştı. Böylece geçen yıl Mart ayında pandeminin patlak verdiği Orta Afrika ülkesi Kamerun'a yurtdışından gelen Kovid-19 aşılarının ilk partisi ulaşmış oldu.