Hun Sen, sesli mesajında "Ayda en az bir milyon doz aşı sağlamayı planlıyoruz çünkü başka satın alınan ve hibe edilen aşılar da bilahare ülkeye gelecek" dedi. Başbakan, aşılama sürecinin hızlandırılması için ülkenin farklı bölgelerinde yapılan aşı uygulamalarına yardımcı olacak doktorların merkezi yetkililer tarafından görevlendirileceğini ifade etti.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Bu hamle, Kamboçya'nın Çinli farmasötik şirketi Sinovac Biotech'ten satın aldığı yeni parti Sinovac Kovid-19 aşısının Cuma günü krallığa ulaşmasından sonra geldi. Kamboçya 10 Şubat'ta bir Kovid-19 aşılama uygulamasına başlamıştı. Hükümet tarafından hazırlanan rapora göre, Pazar günü itibarıyla öncelikli gruplarda yer alan 383 bin 400'den fazla kişi koronavirüse karşı aşılanmış durumda. Hun Sen, krallığın 16 milyonluk nüfusunun en az 10 milyonunu aşılamayı planladığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkenin toplamda 2 bin 273 teyitli Kovid-19 vakası, 11 Kovid-19 kaynaklı ölüm ve bin 172 iyileşmiş vaka bildirdiğini açıkladı.

Editör: İRFAN KARSLI