Sağlık

Kamboçya: Geleneksel Çin tıbbı Kovid-19'un hafif belirtilerini tedavi etmekte 'etkili'

Kamboçya Sağlık Bakanlığı Nisan ayında, Çin'de Kovid-19 hastalarının belirtilerinin tedavisinde yaygın olarak kullanılan patentli bir geleneksel Çin tıbbı ilacı olan Lianhua Q...

Abone Ol

Kamboçya Sağlık Bakanlığı Nisan ayında, Çin'de Kovid-19 hastalarının belirtilerinin tedavisinde yaygın olarak kullanılan patentli bir geleneksel Çin tıbbı ilacı olan Lianhua Qingwen Kapsülleri'ne lisans vermişti. Hafta başında Punom Pen'deki Preah Ang Duong Hastanesi'nin ağır Kovid-19 hastalarının tedavi edildiği bir servisi ziyaretinde gazetecilere verdiği demeçte Bunheng, "Burun akıntısı, öksürük ve yüksek ateş gibi hafif belirtileri olan hastaların tedavisi için geleneksel Çin tıbbı kullanıldı ve etkili oldu" dedi.

Bunheng, "Kovid-19 tedavi merkezlerindeki hafif belirtili çok sayıda hasta bu ilaç sayesinde iyileşti ve çok azının hastalığı ağırlaştı" diye ekledi. Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Kamboçya'da Cuma günü son 24 saat itibarıyla 599 yeni Kovid-19 vakası kayıtlara geçerken toplam vaka sayısı 28 bin 237'ye yükseldi.

Ülkede 502 hastanın iyileşmesiyle iyileşenlerin toplam sayısının 20 bin 900'e yükseldiği kaydedilen Sağlık Bakanlığı açıklamasında, yeni iki can kaybıyla hastalık nedeniyle yaşamını yitirenlerin toplam sayısının 196'ya çıktığı da bildirildi. Güneydoğu Asya ülkesinde Kovid-19'a karşı aşı kampanyasına 10 Şubat'ta başlanmıştı. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Or Vandine Perşembe günü yaptığı açıklamada, 10 milyonluk hedef nüfusun 2,4 milyondan fazlasının aşılandığını söylemişti.