Çin Büyükelçiliği yaptığı basın açıklamasında, Çin'in Kırgızistan Büyükelçisi Du Dewen ile Caparov'un Bişkek'te yaptığı görüşmede, her iki tarafın da karşılıklı ilişkilerin derinleştirilmesi ve iki ülke arasındaki işbirliğinin teşvik edilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu ifade etti. Akılbek Caparov, Kırgızistan ve Çin'in dost komşu ülkeler ve kapsamlı stratejik ortaklar olduklarının altını çizdi. Caparov, "Kırgızistan, Çin'in gelişimindeki başarılarını takdir ediyor ve Çin'in deneyimlerinden faydalanmaya hazır" şeklinde konuştu.

Kabine başkanı Caparov, Kırgızistan ve Çin arasındaki dostane ilişkileri yeni bir seviyeye çıkarmak için sınır limanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi ve Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolunun inşasının teşvik edilmesi konusunda Kırgızistan'ın Çin ile yakın iletişimini sürdürmeye hazır olduğunu ifade etti.

Du, görüşmede Caparov'u yeni görevinde kutladı ve kapsamlı Çin-Kırgızistan stratejik ortaklığındaki güçlü gelişme hızından övgüyle bahsetti. Çinli büyükelçi, Çin'in Kırgızistan ile dostane ilişkilerini geliştirmeye büyük önem verdiğinin altını çizdi. Du, Kırgızistan'a ülke ekonomisinin geliştirilmesi ve insanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda Çin'in gerekli destek ve yardımı sağlamaya hazır olduğunu da belirtti.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Editör: İRFAN KARSLI