Sağlık

Japonya'da üç vilayet, olağanüstü halin daha erken kaldırılmasını istedi

Hükümetin yeni tip koronavirüse yönelik müdahalesinden sorumlu olan Bakan Yasutoshi Nishimura'ya gönderilen ortak talepte valiler, hükümetten söz konusu bölgelerdeki olağanüst...

Abone Ol

Hükümetin yeni tip koronavirüse yönelik müdahalesinden sorumlu olan Bakan Yasutoshi Nishimura'ya gönderilen ortak talepte valiler, hükümetten söz konusu bölgelerdeki olağanüstü halin 7 Mart olarak belirlenen tarih yerine bu haftasonu kaldırmasını istedi.

İnsanları evde kalmaya ve restoranlar ile barları çalışma saatlerini kısaltmaya çağıran olağanüstü hal uygulaması, Japonya Başbakanı Suga Yoşihide tarafından ilk olarak 7 Ocak'ta ilan edilmişti.

Tokyo ve komşu üç vilayeti kapsayan olağanüstü hal uygulamasının ilk başta bir ay sürmesi planlanıyordu ancak uygulama daha sonra batıda yer alan üç bölge de dahil olmak üzere diğer yedi vilayeti içine alacak şekilde genişletildi ve 11 vilayetin 10'u için 7 Mart'a kadar uzatıldı.

Sağlık Bakanlığı ve yerel yetkililerin verdiği son bilgilere göre, Japonya'daki teyit edilmiş Kovid-19 vakalarının sayısı Salı akşamı itibarıyla bin 83 artarak 427 bin 457'ye ulaştı. Salı günü yapılan duyuruda, zatürreye neden olan virüs sebebiyle ülkede hayatını kaybedenlerin sayısının 54 yeni ölümle 7 bin 616'ya yükseldiği kaydedildi.