Politika

Japonya, Kovid-19'da yaşanan yüksek artış karşısında ABD üsleri için sokağa çıkma yasağı istedi

TOKYO, 6 Ocak (Xinhua) Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre Hayaşi'nin bu talebi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a telefonla ilettiği ve Hayaşi'nin bu görüşmede...

Abone Ol

TOKYO, 6 Ocak (Xinhua) Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre Hayaşi'nin bu talebi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a telefonla ilettiği ve Hayaşi'nin bu görüşmede Blinken'a, virüsün Japonya'daki ABD askeri tesislerinde ve oradan da toplumun geneline yayılmasını önlemek için ABD tarafınca daha fazla önlem alınması gerektiğini söylediği bildirildi. Japon tarafı, ABD'nin askeri personeline Japonya'ya giriş öncesinde ve sonrasında Kovid-19 testi yapılmasındaki gevşek yaklaşımı ve bunun sonucunda Japonya'daki birçok ABD askeri üssünde vaka ve toplu enfeksiyonlarda hızlı yükselişlerin yaşanmasından rahatsızlık duyuyor.

Resmi verilere göre, Hiroşima'nın güneyindeki Yamaguchi vilayetinde ABD Deniz Piyadeleri'ne ait bir hava istasyonu olan Iwakuni Deniz Piyadeleri Hava İstasyonu'nda Çarşamba günü 182 personelin Kovid-19'a yakalandığı teyit edildi. Iwakuni belediye başkanı Yoshihiko Fukuda, üste yaşanan toplu salgının "(Kovid-19 varyantı) Omicron'un (Iwakuni'de) hızlı yayılışını körüklediğini" söyledi.