Sağlık

Japon medyası: Çin'in Sinovac aşısı Brezilya kasabasında 'pandemi vahası' yarattı

Japon medyasında yer alan habere göre, Çinli Sinovac Biotech şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısı, Brezilya'da Kovid-19 vakalarında yaşanan artışın ortasında ülkenin bir ka...

Abone Ol

Japon medyasında yer alan habere göre, Çinli Sinovac Biotech şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısı, Brezilya'da Kovid-19 vakalarında yaşanan artışın ortasında ülkenin bir kasabasını "maskesiz" bir "pandemi vahası" haline getirdi. Japon haber sitesi Nikkei Asia'nın haberine göre, Sao Paulo kentine arabayla yaklaşık dört saatlik mesafede bulunan Serrana'da "Proje S" adıyla bilinen bir aşılama kampanyası kapsamında kasabada yaşayan yetişkinlerin yüzde 97,7'si Çin aşısıyla başarılı şekilde aşılandı.

Serrana, Brezilya'da geçen yıl ortaya çıkan ilk Kovid-19 dalgasından çok etkilenmişti. Ancak aşı sayesinde kasabadaki insanlar artık banklarda oturup maske takmadan keyifle sohbet edebiliyor. Sao Paulo eyalet hükümetinin uygulamaya koyduğu program Şubat ayında başladı ve programın son katılımcıları ikinci doz aşılarını 11 Nisan'da oldu.

Nikkei Asia, Batı aşılarının kapışıldığı şu günlerde Çin aşısıyla gerçekleştirilen bu projenin, gelişmekte olan ülkeler için Kovid-19 sonrası geleceğe bir bakış fırsatı sunduğunu yazdı. Haberde 47 yaşındaki Laudair Anulai'nin "Aşıyı olduğum için memnunum" şeklindeki sözlerine yer verildi. Anulai, "Artık koronavirüsten korkmam gerekmiyor" dedi.