Politika

Tel Aviv Belediye Başkanı yeni partisiyle seçimlere giriyor

İsrail'in Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai Salı günü, yeni bir parti kurduğunu ve yaklaşan ulusal seçimlerde aday olacağını açıkladı. Televizyonda yayınlanan basın toplant...

Abone Ol

İsrail'in Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai Salı günü, yeni bir parti kurduğunu ve yaklaşan ulusal seçimlerde aday olacağını açıkladı. Televizyonda yayınlanan basın toplantısında Huldai, "Töhmet altında bir başbakana alışmayacağız" diye konuştu ve "Artık kenarda duramayacağıma karar verdim" dedi.

Ron Huldai'nin yeni partisinin adı "İsrailliler". Adalet Bakanı Avi Nissenkorn, yeni partinin seçim listesinde ikinci sırada yer alacak. Mavi Beyaz Partisi'nin milletvekillerinden olan Nissenkorn, Salı günü erken saatlerde Huldai'nin yeni partisine katılmak için Mavi Beyaz'dan istifa ettiğini duyurmuştu.

Pazartesi günü Channel 12 televizyon kanalının yayınladığı bir kamuoyu yoklaması, Huldai'nin 120 sandalyeli Knesset'te (İsrail parlamentosu), yaklaşık 6-7 sandalye alabileceğini öngörüyor.

Huldai, İsrail'in siyasi yelpazesinde merkez solda kabul ediliyor. 23 Mart'ta yapılacak seçimler, ülkede iki yıl içinde yapılacak dördüncü seçim olacak. İsrail'de erken seçim kararı koalisyon hükümetinin 2020 devlet bütçesini geçirememesi üzerine alınmıştı.