Mattarella, "Pandemi yaşamlarımızda ve toplumumuzda derin yaralar açtı. Eski eşitsizlikleri daha kötü hale getirdi ve yenilerini yarattı" diye konuştu. Ancak Mattarella, önemli ve cesaret verici sinyallerin İtalyanların korku ve endişelerini yeni bir başlangıç yapmak için pozitif enerjiye dönüştürmelerine izin vermesi gerektiğinin altını çizdi.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

"Avrupa çapında başlatılan aşılama planı başta olmak üzere şu anda karmaşık stratejileri uygulamaya koyuyoruz" diyen Mattarella şöyle devam etti: "Aşı ve AB'nin girişimleri yeniden doğuşumuzun iki kritik faktörüdür."

Mattarella, AB'nin üye ülkelerin pandeminin ekonomik sonuçlarıyla mücadelesine yardımcı olmak amacıyla 750 milyar euro (916 milyar ABD doları) tutarında bir toparlanma fonu açıklayarak önemli bir adım attığını belirtti.

Sağlık çalışanları, yaşlılar ve kronik hastaların da aralarında bulunduğu öncelikli gruplarının ardından kendisinin de aşılanmak istediğini belirten İtalya Cumhurbaşkanı, İtalyanların da aynısını yapmaları ve kendi kaynaklarına güvenmeleri konusunda tüm vatandaşlarına cesaret verdi.

Mattarella, "Karşılık vermeyi başardık, toplumumuz hız kesti ancak hiç durmadı ve şimdi geleceğe hazır olmamız gerekiyor" dedi. İtalya, aşılama kampanyasını 27 Aralık'ta başlattı. İtalya'nın Acil Tedarik Komiseri Domenico Arcuri'nin bürosundan yapılan açıklamada, Perşembe gününe kadar 14 bin 813 kişiye Kovid-19 aşısı vurulduğu belirtildi.

Bu sayının içinde 8 bin 90 kadın ve 6 bin 723 erkek bulunuyor. Aşı vurulanların çoğu doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinden oluşuyor. İtalya'da Perşembe günü son 24 saat içinde 23j bin 477 yeni koronavirüs vakası kaydedildi. Sağlık Bakanlığı'nın en son verilerine göre günlük bazda 17 bin 421 kişi hastalığı yenerek iyileşirken 555 kişi ise Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Editör: İRFAN KARSLI