Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Swissmedic, Pfizer-BioNTech'in aşısına da Aralık ayında onay vermişti. İsviçre hükümeti, bu iki aşıdan toplam yarım milyon dozun Ocak ayı içinde İsviçre'de olacağını belirtti. İsviçre hükümeti, ülkede mevcut aşı sayısının birkaç ay içinde artacağını ve yaza gelindiğinde "aşı olmak isteyen herkesin bunu yapabileceğini" söyledi.

İsviçre Hükümeti, şu ana kadar toplam üç aşı üreticisinden toplam 15 milyon dozun üzerinde aşı tedarik edildiğini de belirtti. İsviçre'de, ilk aşı kampanyası 23 Aralık 2020 tarihinde başladı. Kovid-19 iğnesi yapılan ilk İsviçre vatandaşı, 90 yaşında bir kadın olmuştu. İsviçre'de Kovid-19 vaka sayıları yüksek düzeyini koruyor. Salı günü itibariyle, ülkede toplam 487.357 Kovid-19 vakası teyit edilirken Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7.793.

Tüm dünya pandemiyi kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ederken koronavirüs aşılarını onaylayan bazı ülkeler, aşılama çalışmasına başladı. Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 12 Ocak'ta açıklanan verilere göre, Almanya, Çin, Rusya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de aralarında bulunduğu farklı ülkelerde, 236 aşı adayının geliştirme süreci devam ederken, bunlardan 63'ü klinik deneme aşamasında bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI