Tavsiye, İsveç'te 22 ile 36 haftalık gebeler arasında virüse yakalanan yaklaşık 1.500 kadının analizi ile destekleniyor. Bu kadınların yüzde 12 ila 13'ü erken doğum yaptı. Kurulun tıbbi görevlisi Urban Nylen, Xinhua'ya verdiği demeçte "Normalde, bu oran yüzde 4 ile 5 arasındadır" dedi.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Nylen, "Erken doğum, bebek için enfeksiyon tehlikesi gibi riskler içerir ve bu nedenle artık Kovid-19'daki riskler listesine hamileliği de ekliyoruz. Ancak veriler, enfeksiyonun anne ya da çocukta ciddi hastalık risklerini artırdığı önermesini desteklemiyor" dedi.

Tıbbi yetkili, diğer ülkelerdeki benzer çalışmaların da aynı sonuca vardığını ve bu yeni tavsiyeyi geliştirilirken bunların da değerlendirildiğini ekledi. Şimdi tavsiye, aşılama için kime öncelik verilmesi gerektiğine karar veren İsveç Halk Sağlığı Kurumu'na sunulmuş durumda. Ayrıca, tavsiye, önleyici amaçlar için hastalık yardımlarından yararlanma konusunda, hamileliğin bir gerekçe olup olmadığının değerlendirilmesi amacıyla hükümete gönderildi.

Editör: İRFAN KARSLI