Politika

İsrailli savunma şirketi Brezilya'ya askeri amaçlı insansız hava aracı satacak

KUDÜS, 6 Ocak (Xinhua) Söz konusu araçların, 350 kg gibi devasa bir faydalı yük taşıma kapasitesi olan orta irtifa, uzun dayanımlı Hermes 900 hava araçları olduğu bildirildi....

Abone Ol

KUDÜS, 6 Ocak (Xinhua) Söz konusu araçların, 350 kg gibi devasa bir faydalı yük taşıma kapasitesi olan orta irtifa, uzun dayanımlı Hermes 900 hava araçları olduğu bildirildi. Hermes 900, alanda egemenlik kurma ve sürekli ISTAR (istihbarat, gözetleme, hedef tespiti ve keşif) amaçlı çeşitli görevleri yerine getirebiliyor. Bu araçlar yer destek ve deniz devriye görevlerinin yanı sıra entegre çoklu platform ve çoklu sensör operasyonları için de kullanılabiliyor.

Görev yönetimi, Hermes yer kontrol sistemi aracılığıyla otonom olarak gerçekleştiriliyor; böylelikle insansız hava aracı, iki eşzamanlı görevi yerine getirebiliyor. Yapılan yazılı açıklamada herhangi bir tutar dile getirilmezken "sözleşmenin tutarının, Elbit Systems için önemli olmadığı" belirtildi. Brezilya Hava Kuvvetleri, son on yıldır yurtiçi güvenlik ve Amazonlar'da ormansızlaştırmanın izlenmesi gibi çeşitli görevleri yerine getirmek üzere Elbit'in Hermes 900 ve Hermes 450 İHA'larından oluşan bir karma filo işletiyor. Elbit, Hermes 900'ün şu ana kadar 12 ülke tarafında tercih edildiğini kaydetti.