Politika

İsrail'in yeni Başbakanı, Hamas'a yönelik yaklaşımı sertleştirme sözü verdi

İsrail'in 2014'te Gazze'ye yönelik harekatında yaşamını yitiren askerleri anmak için düzenlenen törende konuşan Bennett, "İsrail'in sabrı kalmadı" dedi. Hamas'ın "İsrail'in in...

Abone Ol

İsrail'in 2014'te Gazze'ye yönelik harekatında yaşamını yitiren askerleri anmak için düzenlenen törende konuşan Bennett, "İsrail'in sabrı kalmadı" dedi. Hamas'ın "İsrail'in inisiyatif alan, kararlı ve şüpheci yeni yaklaşımına alışmak zorunda kalacağını" söyleyen Bennett sözlerini şöyle sürdürdü: "Düşmanlarımız kuralları anlamalı: Şiddete müsamaha göstermeyeceğiz, aralıklı saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz ve isyancılara müsamaha göstermeyeceğiz."

Açıklamalar, Bennett'in ülkenin yeni başbakanı olarak yemin etmesinden yaklaşık bir hafta sonra, Gazze ile gerilimin yeniden arttığı bir dönemde geldi. Geçen hafta İsrail, ilhak edilen Doğu Kudüs'te yaşanan gerginlikler sırasında İsrail'in güneyine yangın çıkaran balonlar gönderilmesi üzerine, Gazze'deki Hamas mevzilerini hedef alan iki ayrı hava saldırısı düzenlemişti. Gazze Şeridi ve İsrail'deki sağlık bakanlıklarının rakamlarına göre, Gazze'de 256 Filistinlinin ve İsrail'de 13 kişinin hayatını kaybettiği 11 günlük savaş 21 Mayıs'ta kalıcılığı kuşkulu bir ateşkesle sona ermişti.