Politika

İsrail ve Mısır dışişleri bakanları ikili ilişkileri ilerletme konusunda anlaştı

Açıklamada, "Bakanlar, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri ilerletme ve ikili ilişkileri ileriye taşıma konusunda anlaştı" ifadesi yer aldı. Açıklamada, telefon görüşmesi sıras...

Abone Ol

Açıklamada, "Bakanlar, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri ilerletme ve ikili ilişkileri ileriye taşıma konusunda anlaştı" ifadesi yer aldı. Açıklamada, telefon görüşmesi sırasında her iki liderin de ikili ekonomik ilişkileri güçlendirme ve "ticaret ve iş yapma potansiyelini artırma" dileğini dile getirdiği ifade edildi.

Lapid'in geçen hafta sunduğu Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına ilişkin "güvenlik karşılığında ekonomi" planı da görüşme sırasında ele aldı. Filistin kontrolündeki bir kıyı bölgesi olan Gazze Şeridi, 2007 yılından beri İsrail ve Mısır'ın ekonomik ablukası altında.

Görüşme, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin geçen Pazartesi günü İsrail Başbakanı Naftali Bennett'i Kızıldeniz kıyısında bulunan tatil beldesi Şarm el-Şeyh'te ağırlaması sonrasında geldi. Görüşme, bir İsrailli liderin on yıldır Mısır'a yaptığı ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Bennett, ülkesine dönmeden önce yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki "güçlü ilişkilerin" temellerini atan görüşmenin "önemli olduğunu ve çok iyi geçtiğini" belirtmişti. Onlarca yıl süren düşmanlıktan sonra Mısır, 1979 yılında İsrail ile barış anlaşmaları imzalayan ilk Arap ülkesi olmuştu.