BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

İsrail Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, anlaşma iki ülke arasında doğrudan yolcu uçağı seferlerinin başlamasını öngörüyor. İsrail Ulaştırma Bakanlığı anlaşmayla, İsrail'den kalkan uçakların Fas'a ait tüm uluslararası havalimanlarına iniş yapabileceğini bildirdi. Yeni rota üzerinde faaliyet gösterebilecek uçak ve havayolu şirketi sayısına herhangi bir sınırlama getirilmedi. Anlaşma iki ülke arasında, sayısı haftada 10'a kadar çıkabilecek kargo uçuşlarının yapılmasını da öngörüyor.

İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, anlaşmanın İsrail-Fas ilişkilerinde "tarihi bir dönüm noktası" olduğunu söyledi. Yazılı bir açıklamada bulunan Regev anlaşmanın, "bu hattaki uçuşlara yönelik beklenen yüksek talepten faydalanacak İsrail havacılık sektörüne büyük destek olacağını" kaydetti.

İsrail ve Fas arasında ilk olarak Aralık'ta duyurulan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması, İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den sonra 2020 yılında bir Arap ülkesiyle imzaladığı üçüncü normalleşme anlaşması olma özelliğini taşıyor. Sudan da İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeyi kabul etmişti.

Editör: İRFAN KARSLI