Politika

İsrail, Suriye sınırı yakınlarına yerleştirilmiş patlayıcı maddeler buldu!

Ordu sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail istihkam birliklerinin söz konusu maddeleri etkisiz hale getirdiği belirtildi. Açıklamada olayın, üç ay önce başka bi...

Abone Ol

Ordu sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail istihkam birliklerinin söz konusu maddeleri etkisiz hale getirdiği belirtildi. Açıklamada olayın, üç ay önce başka bir patlayıcı madde yerleştirme girişiminin engellendiği bölgenin yakınında gerçekleştiği kaydedildi.

Savunma Bakanı ve ülkenin alternatif başbakanı olarak bilinen Benny Gantz, patlayıcılardan Şam'ın sorumlu tutulması gerektiğini söyledi.

Gantz'ın makamından yapılan yazılı açıklamaya göre Savunma Bakanı, İsrail'in kuzey sınırı boyunca yaptığı ziyareti sırasında, "Kuzey bölgesinde olası terör saldırılarına karşı uzun zamandır hazır durumdayız" dedi. Gantz, "IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri), ister Suriye ister Lübnan kaynaklı olsun herhangi bir olaya sert bir şekilde karşılık verecek kararlılığa ve kabiliyete sahiptir" uyarısında bulundu.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de çok sayıda hava saldırısında bulunmasına karşın İsrail-Suriye sınırı sakinliğini büyük ölçüde korudu. İsrail, İran hedeflerini ve Lübnanlı milisler ve Hizbullah partisine giden silah konvoylarını vurduğunu ileri sürüyor.