Politika

İsrail savaş uçakları, yanıcı balon saldırısına karşılık olarak Gazze'yi vurdu

Kaynaklara göre, saldırı, abluka altında bulunan kıyı bölgesi Gazze ile İsrail arasındaki sınır çizgisi yakınında düzenlenen daha önceki eylemlere ve İsrail'e yanıcı balon gön...

Abone Ol

Kaynaklara göre, saldırı, abluka altında bulunan kıyı bölgesi Gazze ile İsrail arasındaki sınır çizgisi yakınında düzenlenen daha önceki eylemlere ve İsrail'e yanıcı balon gönderilmesine karşılık olarak gerçekleşti. Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güney, orta ve kuzey kesimlerinde Hamas'ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları'na ait çok sayıda nokta ve tesisi vurduğunu söyledi. Sağlık görevlileri, saldırı sonrası herhangi bir yaralının bildirilmediğini ama hedef alınan noktaların ve tesislerin zarar gördüğünü kaydetti.

Görgü tanıkları, hedeflenen noktalardan alev ve siyah duman çıktığını söyledi. Gazze Şeridi'nin üzerinde uçan insansız hava araçlarının ve savaş uçaklarının uğultularını duyduklarını, bunun ardından çok sayıda patlamanın meydana geldiğini de ifade ettiler. Gazze'de Hamas'a bağlı El Aksa radyosu, Hamas militanlarının savaş uçaklarına ağır makineli tüfeklerle ateş ettiğini belirtti.

Bu arada bir İsrail ordu sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının yeraltı tünellerine ve Hamas'ın silah üreten çeşitli tesislerine düzenlediği saldırının, İsrail'in güneyine gönderilen yanıcı balonlar nedeniyle yapıldığı ifade edildi.

Cumartesi gününün ilk saatlerinde sağlık görevlileri, Gazze'nin doğusu ile İsrail arasındaki sınır bölgesinde çıkan çatışmalarda İsrail askerleri tarafından 11 Filistinli protestocunun yaralandığını söyledi. Gazze Şeridi'ne yönelik Cumartesi gecesi düzenlenen hava saldırısı, 11 gün devam eden ve 21 Mayıs'ta biten, 250'den fazla Filistinli ile 13 İsraillinin hayatını kaybettiği son çatışmaların ardından beşinci kez yaşanmış oldu.

Ortak Operasyon Odası tarafından İsrail ablukasını kaldırmak için yapılan açıklamada, "Sınırlara yakın eylemler ve yanan balonların fırlatılması, Gazze Şeridi'nde 14 yıldır devam eden İsrail ablukası tamamen kaldırılıncaya kadar sürecek" denildi. "İsrail işgalinin yakın zamanda ablukayı hafiflettiğine dair açıklaması, halkımızın onurlu bir şekilde özgürce yaşaması için temel ihtiyaçlarını karşılamamakta" denilen açıklamada; protestoculara, ablukaya her yöntemi kullanarak karşı çıkmaları çağrısında bulunuldu.