Sağlık

İsrail Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 nedeniyle yurtdışına seyahatlerden kaçınılmasını istedi

Bakanlık, buna sebep olarak dünyadaki yüksek hastalık oranlarını ve virüs varyantlarının varlığını gösterdi. Bakanlık ayrıca Ukrayna, Etiyopya, Brezilya, Güney Afrika, Hindist...

Abone Ol

Bakanlık, buna sebep olarak dünyadaki yüksek hastalık oranlarını ve virüs varyantlarının varlığını gösterdi. Bakanlık ayrıca Ukrayna, Etiyopya, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Meksika ve Türkiye'ye yapılan seyahatlere yönelik uyarıda bulundu. Bakanlık açıklamasına göre, uyarı, ülkelerin beyanları, aşılama ve iyileşme yüzdeleri ve varyantların bulunduğuna dair kanıtlar gibi çeşitli kriterlere dayalı olarak hem mevcut durumu hem de hastalık seviyelerini yansıtıyor.

Bakanlık, aşılanmış veya iyileşmiş kişilerin de virüsün yeni varyantlarıyla enfekte olabileceğini, böylece yalnızca kendilerini ve yakınlarını değil, tüm ülkeyi tehlikeye atabileceğini de ifade etti. İsrail, 24 Ocak 2021'de ülkeye gelen ve ülkeden giden uçuşları yasaklamış ve Mart ayı ortasında kademeli biçimde kısıtlamaları kaldırarak her yerden ülkeye gelen uçuşlara izin vermişti.