Sağlık

İsrail Sağlık Bakanlığı: Aşılanmış 4 kişide Hindistan'da tespit edilen Kovid-19 varyantı görüldü

Bakanlık, mutasyonlu virüsün görüldüğü 41 vakadan 21'inin yabancı uyruklu ve üçünün yurtdışından dönen İsrailliler olduğunu bildirdi. Varyantla enfekte olanlar arasında beş ço...

Abone Ol

Bakanlık, mutasyonlu virüsün görüldüğü 41 vakadan 21'inin yabancı uyruklu ve üçünün yurtdışından dönen İsrailliler olduğunu bildirdi. Varyantla enfekte olanlar arasında beş çocuk da bulunuyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı ve İsrail İç Cephe Komutanlığı, ilgili okullarda kapsamlı örnekleme çalışmaları yapmaya başladı.

İsrail, genetik dizilim testlerinin ardından B.1.617 adı verilen varyantın ilk yedi vakasını 16 Nisan'da tespit etmişti. Bakanlık, "Varyantla ve bu varyantın aşılananlar ve iyileşenler üzerindeki etkileriyle ilgili hala net bir bilgi yok" diye bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde, İsrail'de beş farklı koronavirüs varyantının neden olduğu 19 yeni vaka kaydedilmişti. Varyantların İsrail'de yayılmasını önlemek için İsrail vatandaşı olmayanların ülkeye girişine kısıtlamalar getiren bakanlık ayrıca tüm nüfusa gereksiz yurtdışı seyahatlerine çıkmamalarını tavsiye etti.