Bakanlık düzeyindeki bir ekibin Arap topluluklarındaki suç ve şiddetle mücadele konulu ilk toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Başbakanlık Ofisi, ordunun ve Şin-Bet'in "yasadışı silah sorunuyla mücadeleye" yardımcı olacağını belirtti.

Çin, İsviçre'ye tek taraflı vize muafiyeti tanıyacak Çin, İsviçre'ye tek taraflı vize muafiyeti tanıyacak

Söz konusu hamle, İsrail nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sini oluşturan Arap azınlık arasındaki suçlarla mücadeleye yönelik yeni bir plan kapsamında gerçekleştirildi. Yazılı açıklamaya göre yeni plan uyarınca Adalet Bakanlığı, icra organlarına "silah bulundurma ve silah kaçakçılığına yönelik asgari hapis cezası öngören mevzuat da dahil olmak üzere ek araçlar" sağlamak için bir dizi kanun hazırlayacak.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett toplantının açılışında, "Arap topluluğundaki şiddet, kırmızı çizgiye ulaştı" dedi. Bennett konunun, "devasa boyutlara ulaşıncaya kadar yıllarca bir kenara itilip ihmal edildiğini" sözlerine ekledi. "Hükümetimiz bu konuyu son derece ciddiye alıyor" diyen İsrail Başbakanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet, Arap vatandaşları suç ve yasadışı silahlardan ve cinayet ve koruma haracından korumak üzere harekete geçiyor."

Bennett, Arap vatandaşlara "güvenlik güçlerinin düşman değil, çözüm olduğunu anlamaları" çağrısında bulundu. İsrail'deki Arap topluluğu, geçmişte suç çetelerinin yol açtığı giderek yayılan şiddet suçlarının etkisi altında bulunuyor. İsrail'deki Arap liderler, yıllardır hükümete, giderek artan suça karşı mücadelesini artırma çağrısında bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI