Politika

İsrail ordusu, Lübnan sınırındaki saldırının önlendiğini açıkladı

Açıklamada olayın Cuma gecesi geç saatte yaşandığı belirtildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İsrailli birlikler birkaç kişinin sınırdaki tel örgülere yaklaştığını...

Abone Ol

Açıklamada olayın Cuma gecesi geç saatte yaşandığı belirtildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İsrailli birlikler birkaç kişinin sınırdaki tel örgülere yaklaştığını, ardından zemini kazıp telleri kestiğini gördü. "Askerler şüphelileri durdurmak için ayaklarına ateş etmek de dahil olmak üzere standart prosedürü izlediler" denen açıklamada, ateş açılması üzerine şüphelilerin Lübnan'a geri çekildikleri belirtildi. Ordu, ilk soruşturmaların ve bölgede yapılan aramanın, eylemin önceden planlandığını gösterdiğini ve grubun patlayıcılarla silahlanmış olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Açıklamaya göre, şüphelilerin hareketleri, "İsrail topraklarına sızmak ve İsrail'in kuzeyindeki Metula şehrine saldırı düzenlemek amacında" olduklarını gösteriyordu. Ordu, böylesi olaylardan Lübnan hükümetinin sorumlu tutulması gerektiğini belirterek, "Lübnan hükümetinin, İsrailli sivillere yönelik herhangi bir zarar verme girişiminin sonuçlarına katlanacağı" uyarısında bulundu.

Açıklamaya göre, İsrailli birlikler "İsrail'in egemenliğini ihlal edecek herhangi bir hamleye karşı gerekli cevabı verme kararlılığıyla bölgede operasyon yürütmeye hazır durumdalar." Olay, onlarca Lübnanlının kısa bir süreliğine tel örgüleri aşarak İsrail topraklarına girmesinden bir gün sonra gerçekleşti. İsrail tanklarının ateşi sonucunda, bir erkek yaralanıp hayatını kaybetti.