Politika

İsrail ordusu: İsrail'e yönelik deniz saldırısı önlendi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus, "Bu önemli bir olay" derken, "denizaltının kayda değer boyutta olduğunu" ekledi. Çatışmaların geçen hafta başlamasın...

Abone Ol

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus, "Bu önemli bir olay" derken, "denizaltının kayda değer boyutta olduğunu" ekledi. Çatışmaların geçen hafta başlamasından bu yana İsrail tarafına 3.200'den fazla roket fırlatıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri, militanlar tarafından atılan 460'tan fazla roketin hedefe isabet etmediğini ve Gazze Şeridi'ne düştüğünü duyurdu. İsrail'in Demir Kubbe isimli hava savunma sistemi, ülkeye atılan roketlerin yüzde 90'ını imha etti.

Hamas'ın roket üretme kapasitesinin önemli ölçüde azaltıldığını belirten Conricus, "Bunu ikmal etmeleri uzun zaman alacak ve bu da gelecek için önemli bir şey" dedi. İsrail ordusu, 800'den fazla hedefe saldırı düzenlediğini ve en az 130 militanın öldürüldüğünü bildirdi. Gazzeli sağlık yetkilileri, aralarında onlarca çocuğun da yer aldığı yaklaşık 200 Filistinlinin öldürüldüğünü, binden fazlasının ise yaralandığını belirtti. Çatışmalar sırasında biri çocuk olmak üzere toplam 10 İsrailli hayatını kaybetti.