Kovid-19 hastalığını geçirmiş ve aşı olmuş kişilerin kapalı ve kalabalık yerlere girişi için izin anlamına gelen yeşil geçiş uygulaması birçok yeni alanı içerecek şekilde genişletildi. İsrail'de şimdiye dek oteller, restoranlar, kafeler, spor salonları ve kültürel etkinlikleri kapsayan yeşil geçiş bundan böyle yüzme havuzları, müzeler, kütüphaneler, ulusal parklar ve doğa koruma alanlarına girişte de geçerli olacak.

Hem aşı olmamış hem de Kovid-19 geçirmemiş kişiler bu yerlere girebilmek için negatif Kovid-19 test sonucunu göstermek zorunda olacaklar. Aşı olmalarına izi verilmeyen 3 ila 12 yaş arası çocuklar 72 saat geçerli olacak ücretsiz bir PCR testi veya 24 saat geçerli olacak ücretsiz bir hızlı antijen testi olabilecek. 12 yaşın üstünde olup da aşı yaptırmamış veya Kovid-19 geçirmemiş kişiler ise hızlı Kovid-19 testini ücreti karşılığında yaptırabilecek.

İsrail'in iç kesimlerinde yer alan Modiin kentinde bir sağlık çalışanı üçüncü doz Kovid-19 aşısı hazırlarken görülüyor, 17 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)

Kapalı çarşılar, üstü açık alışveriş merkezleri ve diğer büyük mağazalara girişte yeşil geçiş istenmeyecek ancak mor rozet uygulaması yapılacak. Bu uygulamaya tabi yerlerde maske takılması, mesafenin korunması, talimat işaretlerinin yerleştirilmesi ve bunlara benzer başka koşulların yerine getirilmesi zorunlu tutulacak. Bunlara ilave olarak İsrail'de yapılacak toplantılara katılım kapalı alanlarda 1.000 kişiyle, açık alanlarda ise 5.000 kişiyle sınırlandırıldı. Evlerdeki toplantılar, kapalı mekanlarda 50, açık mekanlarda ise 100 kişi ile sınırlandırıldı.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Editör: İRFAN KARSLI