İsrail hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs kabinesinin Cumartesi gecesi, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde İsrail'in Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na gelen yolcu sayısını günde 3.000 ile sınırlayan tedbiri kaldırma kararı verdiği belirtildi.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı
İsrail'in Tel Aviv kenti yakınlarındaki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nın gidiş salonunda bilet kontrolü için bekleyen yolcular, 21 Mart 2021. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)

Açıklamaya göre havalimanında günlük bazda gelen ve giden uçuşların sayısı, "havalimanının etkin kapasitesi ve sosyal mesafe konusunda koronavirüs gereklilikleri sürdürme ve test yapma ihtiyacına" göre sınırlandırılacak. Açıklamada, "Terminal girişi ve uçağa binme öncesinde yolcuların vücut sıcaklığını ölçme zorunluluğu iptal edilecektir" ifadeleri yer aldı.    

Editör: İRFAN KARSLI