IDF'nin yaptığı açıklamasında İsrail saldırısının, Cuma günü Gazze Şeridi'nden aralıksız bir şekilde atılan yanan balonlara cevaben gerçekleştiği belirtildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre İsrailli savaş uçakları, Filistin örgütü Hamas'a ait bir askeri kampı ve roket fırlatma sahasını vurdu.

Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak? Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak?

"Roket fırlatma sahasının sivil bölge içinde olması, Hamas'ın Filistinli sivilleri nasıl tehlikeye attığını bir kez daha gözler önüne seriyor" ifadesinin yer aldığı açıklamada, Gazze kaynaklı Hamas faaliyetlerine gereken şekilde tepki verilmeye devam edeceğine işaret edildi.

İsrail'in devlet televizyonu Kan TV'nin haberine göre, yanan balonla İsrail'in Gazze Şeridi yakınlarındaki bölgesinde dört orman yangınına yol açtı. IDF, Cuma günü yaptığı açıklamada ise Lübnan'ın İsrail topraklarına ondan fazla roket atmasına karşılık, Lübnan'ın güneyindeki hedeflere top mermisiyle karşılık verildiğini belirtmişti.

Roketlerin çoğu İsrail'in roketsavar savunma sistemi Demir Kubbe tarafından etkisiz hale getirilirken, geri kalanı ise boş alanlara düştü. İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri ile İsrail'in kuzeyindeki Celile bölgesine atılan roketler can kaybına yol açmadı.

Editör: İRFAN KARSLI