Sağlık

İsrail, futbol maçları için seyirci sınırlamasını kaldıracak

İsrail spor ve sağlık bakanlıkları arasında varılan ve henüz İsrail hükümetinin onayını bekleyen mutabakata göre, koronavirüs aşısı vurulmuş olan bütün taraftarlar stadyumlara...

Abone Ol

İsrail spor ve sağlık bakanlıkları arasında varılan ve henüz İsrail hükümetinin onayını bekleyen mutabakata göre, koronavirüs aşısı vurulmuş olan bütün taraftarlar stadyumlara girebilecek. Bu, yasağın kaldırılmasından üç güç sonra Maccabi Tel Aviv ile Maccabi Haifa arasında İsrail'in kıyı şehri Tel Aviv-Yafo'da oynanacak ve İsrail Premier Ligi'nin şampiyonunu belirlemesi muhtemel maçta, maçın oynanacağı Bloomfield Stadyumu'nu 30.000 taraftarın dolduracağı anlamına geliyor.

İsrail hükümeti, futbol maçlarında stadyumlara seyirci girişinin yasaklanmasından yaklaşık bir yıl sonra, Mart ayında az sayıda seyircinin stadyumlara girişine izin vermişti. O tarihten bu yana stadyumlara girişine izin verilen seyirci sayısı kademeli olarak artırılmıştı. Son haliyle, 10.000'den fazla koltuğun bulunduğu büyük stadyumlarda koltuk sayısının üçte birine kadar seyircinin girişine izin veriliyordu.

Öte yandan basketbol ligi maçları da dahil olmak üzere kapalı mekanlarda gerçekleşen etkinliklere ilişkin sınırlamalar da kaldırılacak. Pazar günü itibarıyla, yürürlükte olan mevcut sınırlama 10.000'den fazla koltuklu basketbol salonlarına en fazla 4.000 taraftarın kabul edilmesine izin veriyor.