İsrail ordusundan bir sözcünün yaptığı yazılı açıklamada, "Firari mahkumların yerinin tespit edilebilmesi amacıyla genel kapamanın uzatılmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı. Normalde Çarşamba gece yarısı bitmesi planlanan geçiş kısıtlamasının artık Cumartesi gecesine kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, kısıtlamanın kaldırılmasının yapılacak "durum değerlendirmesine bağlı" olacağı vurgulandı.

Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya ticari mal nakli için yapılacak geçişler ise planlandığı gibi Çarşamba günü açılacak. Ancak tüm diğer geçişler kapalı kalmaya devam edecek ve Filistinlilerin geçişine sadece "özel veya tıbbi durumlarda ve insani yardım amacıyla" izin verilecek.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Geçişleri kapama kararı Pazartesi öğleden sonra, Yahudi Yeni Yılı'nın hemen öncesinde uygulamaya konmuştu. Önemli Yahudi bayramlarında Filistinli militanların saldırı riskinin arttığını düşünen İsrail bu dönemlerde işgal altındaki bölgelerde geçişleri düzenli olarak kapatıyor.

Editör: İRFAN KARSLI