İsrail Başbakanı'nın uyarısından birkaç saat önce, ABD, eski yönetimin Washington'ı anlaşmadan çekmesinden üç yıl sonra, İran'la 2015'teki nükleer anlaşmanın şartlarına ilişkin müzakerelere yeniden girmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, İran'ın nükleer silah edinmesine engel olmaya kararlı ve nükleer anlaşma konusundaki tutumu değişmedi" dedi ve "İsrail bu konuda Amerika Birleşik Devletleri ile yakın temas halindedir" diye ekledi.

Basında çıkan haberlere göre, Netanyahu'ya Amerikan politika değişikliği konusunda önceden haber verildi. Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden, Biden'ın Ocak ayında göreve başlamasının ardından ilk kez bu hafta başında konuşmuştu.

İran'ı baş düşmanı olarak gören İsrail, son yıllarda Ortadoğu'da İran hedeflerine karşı yüzlerce saldırı gerçekleştirdi. İsrailli yetkililer defalarca İran'ın nükleer güç sahibi olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

Editör: İRFAN KARSLI