Sağlık

İsrail Başbakanı: İsrail, Delta varyantı salgınını kapanma olmadan yenebilir

Bennett, televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında, hızla yayılan Delta varyantını durdurmanın, ülke çapında aşılama seviyesini yükseltmeye ek olarak insanların maske ta...

Abone Ol

Bennett, televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında, hızla yayılan Delta varyantını durdurmanın, ülke çapında aşılama seviyesini yükseltmeye ek olarak insanların maske takmasına ve sosyal mesafeyi korumasına bağlı olduğunu söyledi.

Başbakan, polise insanların birbirine yakın olduğu alanlarda zorunlu maske takma uygulamasını artırma talimatı verildiğini söyledi ve bu kuralı ihlal edenlere yüksek para cezaları verileceği konusunda uyarıda bulundu. Bennett, hükümetin yerel ekonomiye daha fazla zarar vermeme çabaları nedeniyle ülke çapında kapanmanın "son çare" olacağını söyledi. Kovid-19 aşısını yaptırmayan İsraillileri aşı olmaya çağıran Bennett, aşıların "enfeksiyonları ve enfekte olanlarda hastalığın şiddetini azalttığını" söyledi.

Başbakan, İsraillileri düğün, doğum günü partileri ve konserler gibi etkinliklerde sosyal mesafeyi korumaya da çağırdı ve "Tokalaşmayı bırakın, aileniz dışında sarılmayı ve öpüşmeyi bırakın" diye konuştu. Bennett ayrıca İsraillilere Delta varyantının yaygın olduğu ülkelere seyahat etmeme çağrısında bulundu. İsrail Sağlık Bakanlığı, Delta varyantının yayılması nedeniyle enfeksiyon rakamlarında yavaş ama istikrarlı bir artış olduğunu bildirdi. Çoğu vaka hafif veya asemptomatik seyrediyor. Şimdiye dek ülkenin 9,3 milyon vatandaşının yaklaşık yüzde 61'i en az bir doz, yaklaşık yüzde 55'i ise iki doz aşı yaptırdı. Halkın çoğuna Pfizer aşısı yapıldı.