Bakanlıktan yapılan açıklamada, iki Demir Kubbe bataryasından ikincisinin hafta sonu teslim edildiği kaydedildi. Açıklamada, iki bataryanın "ABD birlikleri tarafından çeşitli balistik ve hava tehditlerine yönelik savunmada kullanılacağı" belirtildi.

Savunma Bakanı Benny Gantz, açıklamada, bu bataryaların ABD Ordusu'nun askerlerini "balistik ve havadan gelen tehditlerden ve ayrıca ABD birliklerinin çeşitli görevlerde konuşlandırıldığı alanlarda gelişmekte olan tehditlerden" korumasına yardımcı olacağını söyledi.

İsrail ve ABD, Ağustos 2019'da iki adet Demir Kubbe Savunma Sistemi bataryasının satışı konusunda bir anlaşma imzalamıştı. Bakanlığın verdiği bilgiye göre ilk batarya Eylül 2020'de teslim edildi ve uygulanması süreci halihazırda devam ediyor.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Demir Kubbe sisteminin kullanıma hazır olduğu 2011 yılında duyurulmuştu. İsrail, bu sistemi Gazze Şeridi'ndeki militanlar tarafından topraklarına atılan roketleri engellemek için kullandı.

Editör: İRFAN KARSLI