Sağlık

İsrail: 4 milyon vatandaş Kovid-19'a karşı aşılandı

Başbakanlık makamından yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Binyamin Netanyahu ve Sağlık Bakanı Yuli Edelstein söz konusu duyuruyu Kudüs'teki bir aşılama merkezinde yaptı....

Abone Ol

Başbakanlık makamından yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Binyamin Netanyahu ve Sağlık Bakanı Yuli Edelstein söz konusu duyuruyu Kudüs'teki bir aşılama merkezinde yaptı. Netanyahu 50 yaş üstündeki 570 bin kişinin aşı olmadığını belirterek söz konusu yaş grubundakilere aşı olmaları çağrısında bulundu.

İlk doz aşısı 3 hafta önce yapılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, İsrail'in Ramat Gan kentindeki bir aşılama merkezinde ikinci doz Kovid-19 aşısı uygulanıyor, 9 Ocak 2021. (Fotoğraf: Miriam Alster/JINI/Xinhua aracılığıyla)

Aşı olan kişilerin sayısını artırmak amacıyla hükümet, aşılanmış kişilere teşvik sağlamak için bir "Yeşil Pasaport" uygulaması planlıyor. Başbakan, "Aşı olan herhangi bir kişi tiyatro, sinema, spor müsabakaları, yurtdışı uçuşlar, restoranlar ve daha pek çok şeyden yararlanabilecek" dedi. İsrail, 20 Aralık 2020'de Pfizer aşısının kullanıldığı büyük ölçekli bir Kovid-19 aşı kampanyası başlatmıştı.