Sağlık

İsrail, 12-15 yaşlarındaki gençlere Kovid-19 varyantlarına karşı aşı olma çağrısı yaptı

Karar, son günlerde çeşitli varyantların başta ülkenin orta kesimlerinde yer alan Modi'in-Maccabim-Re'ut kenti ve Binyamina kasabasındaki okullarda olmak üzere çocuklarda görü...

Abone Ol

Karar, son günlerde çeşitli varyantların başta ülkenin orta kesimlerinde yer alan Modi'in-Maccabim-Re'ut kenti ve Binyamina kasabasındaki okullarda olmak üzere çocuklarda görülen koronavirüs hastalığındaki artış yüzünden alındı. Bakanlık, aşının yan etkilerinin nadiren görüldüğünü ve ciddi olmadığını kaydetti. İsrail, 6 Haziran tarihinde 12-15 yaş arasındaki gençleri aşılamaya başlamıştı, ancak şimdiye kadar bu yönde bir tavsiye yayınlanmamıştı.

İsrail'in orta kesimlerinde yer alan Petah Tikva kentindeki bir sağlık merkezinde Kovid-19'a karşı aşı olan bir İsrailli genç, 6 Haziran 2021. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)

İsrail'de 20 Aralık 2020'de başlayan aşılama kampanyasında ilk aşamada tıp personeli, 65 yaş üzeri kişiler ve kronik hastaların aşılanması hedeflendi. O tarihten bu yana aşı hakkı kazanma yaşı kademeli olarak düşürüldü. Bu güne kadar İsrail, yaklaşık 5,5 milyon kişiye koronavirüse karşı aşı yaptı; bu sayı, nüfusunun yüzde 59'una karşılık geliyor. Son dönemdeki vaka artışıyla İsrail'deki aktif Kovid-19 vakalarının sayısı Pazartesi günü 387'ye ulaştı; bu sayı 9 Haziran'da 186 idi.