İsrail'de aşılama kampanyası 20 Aralık 2020'de başladı. İlk olarak sağlık çalışanları, 65 yaş üstü kişiler ve kronik hastalıklara sahip olanlar aşılandı. O zamandan beri aşı olma sırası kademeli olarak daha genç yaşları kapsadı. Mevcut durumda 16 yaş ve üstü aşı olabiliyor.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Yaş aralığını genişletme kararı, bakanlığın atadığı uzmanların Pfizer Kovid-19 aşısı ile kalp kası iltihabı olarak da bilinen miyokardit arasında olası bir bağlantı olabileceğine dair uyarısına rağmen verildi. Aşının etkili ve güvenli olduğunu söyleyen bakanlık, koronavirüsün komplikasyon riskinin aşınınkilerden çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Bakanlık, İsrail'deki 16 ila 19 yaş arasındaki gençleri gözlemledikten sonra miyokardit vakalarının sayısının düşük olduğunu da açıklamasında vurguladı. İsrail'de bugüne kadar 5,45 milyondan fazla insan Pfizer aşısı oldu. Bu, toplam nüfusun yüzde 58,4'ünü oluşturuyor.

Editör: İRFAN KARSLI