Darias düzenlediği basın toplantısında, İspanya'nın bazı bölgelerinde yeni Kovid-19 vaka sayısında "hafif bir artış" olduğunu doğruladı; yeni enfeksiyonları durdurmak için tedbirler almaya devam ederek "dördüncü dalganın" yaşanmasını önlemenin vatandaşlara bağlı olduğunu söyledi.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Sağlık Bakanlığı, Noel ve yılbaşının ardından yeni vaka sayısında yaşanan artışın tekrarlanmaması için ülkedeki özerk bölgelerle yaklaşan tatillerde hareketliliği sınırlama konusunda anlaştı. Darias, 3 Nisan'da Sevilla'da düzenlenecek İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) futbol turnuvası finalinde stadyumda taraftarların olmayacağını da söyledi.

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, İspanya'da son 24 saatte 6 bin 92 yeni Kovid-19 vakası görüldü ve 228 kişi hayatını kaybetti. Ülkede pandeminin başlamasından bu yana toplam 3 milyon 206 bin 116 vaka ve 72 bin 793 can kaybı kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI