Sağlık

İspanya'da hafta sonunda yeni Kovid-19 vakalarında büyük artış kaydedildi

Bakanlık ayrıca Kovid-19 nedeniyle 23 kişinin daha yaşamını yitirdiğini bildirdi ve böylece toplam can kaybı 80.934'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Uyarıları ve Acil Durum...

Abone Ol

Bakanlık ayrıca Kovid-19 nedeniyle 23 kişinin daha yaşamını yitirdiğini bildirdi ve böylece toplam can kaybı 80.934'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Uyarıları ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon düzenlediği basın toplantısında "Veriler hiç iyi değil...Virüsün bulaşması açısından karmaşık bir durumdayız" yorumunda bulundu.

Bakanlığa göre artışlara, 12-29 yaş arasındaki gençler arasında enfeksiyonların sert biçimde yükselmesi neden oldu. Veriler çok sayıda İspanyol'un tatil için ülke genelinde seyahat etmeye başladığı yaz tatil sezonunun ilk hafta sonunu kapsıyor.

Bu arada bakanlık, hafta sonunda çok sayıda gencin akademik yılın son bulmasını kutladığını ve başkent Madrid ile ülke genelinde "LGBT Onur Kutlamalarının" gerçekleştiğini; buralarda çoğunlukla maske takılmadığını ve çok az sosyal mesafe bırakıldığını; dolayısıyla bu durumun gelecek günlerde enfeksiyon oranlarını daha da artırabileceği konusunda uyarıda bulundu. İspanya'da aşı kampanyası ilerliyor. Ülkede hafta sonunda toplam 1.166.638 aşı yapılırken, aşı yapılanların toplam sayısı 43.959.621'e çıktı. Şimdiye dek ülke nüfusunun yüzde 40,3'ü tam olarak aşılandı.