Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

Kralın, başkent Madrid'in eteklerindeki resmi konutu Zarzuela Sarayı'nda, NATO'nun Müttefik Dönüşüm Yüksek Komutanı Andre Lanata ve İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Angel Villarroya Vilalta ile görüşmesinin ardından saray haberi doğruladı.

Kral ve eşi Kraliçe Letizia, Mart ayında hastalığa yakalanan İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero ile temasları olduğu için test yaptırmış, her ikisinin de sonucu negatif çıkmıştı.

Eylül ayında ise tahtın varisi Prenses Leonor, sınıf arkadaşlarından birinde koronavirüs görülmesi üzerine iki hafta boyunca karantinaya girmek zorunda kalmıştı.

İspanya Sağlık Bakanlığı'na göre, ülkede Pazartesi günü itibariyla vaka sayısı 1 milyon 582 bin 616 oldu, 43 bin 131 kişi de yaşamını yitirdi.

Cuma günü, Başbakan Pedro Sanchez, hükümetinin "kapsamlı bir aşılama planı" hazırladığını ve planın Salı günü yapılan bir sonraki kabine toplantısında onaylanacağını duyurmuştu.

Başbakan, Pazar günü ise planın 2021'in ilk altı ayında nüfusun çoğunu kapsamayı öngördüğünü bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI