Sisi, bu bilgiyi, Başbakan Mustafa Madbuli ve bir dizi bakan ile pandemi krizi üzerine yaptığı canlı toplantıdaki konuşmasında aktardı.

Mısır Cumhurbaşkanı, hükümetin bir kaç gün içerisinde aşı alımı için sözleşme imzalayacağını açıkladı ve aşıların Mısır'a önümüzdeki yılın Temmuz ile Aralık ayları arasında teslim edilebileceğini belirtti.

Sisi, hükümetin hangi aşıları alacağına son dönemde geliştirilen aşıları izleyen bir bilimsel komitenin karar vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Mısır halkına seslenerek pandeminin halen devam ettiğini hatırlattı ve hastalığın daha fazla yayılmasına engel olmak için konulan koruyucu önlemlere uyulmasını istedi.

Sisi, Başbakan Madbuli ve diğer bakanlarla, pandeminin ikinci dalgasını, bulaşma oranlarını, hastanelerin hazırlık derecesini ve hastalığın yayılmasını önlemek için hükümetin aldığı tedbirleri görüştüklerini kaydetti.

Mısır'da hastalığın ilk görüldüğü 14 Şubat tarihinden bu yana 113 bin 381 enjeksiyon, 6 bin 560 kişi ölüm ve 101 bin 981 iyileşme gerçekleşti.

Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor

Editör: İRFAN KARSLI