Politika

İrlanda hükümeti Afgan Kabul Programı'nı onayladı

İrlanda hükümetinin internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, program kapsamında 1 Eylül 2021 tarihinde veya öncesinde İrlanda'da yaşayan Afgan aile üyeleri ve Afgan vata...

Abone Ol

İrlanda hükümetinin internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, program kapsamında 1 Eylül 2021 tarihinde veya öncesinde İrlanda'da yaşayan Afgan aile üyeleri ve Afgan vatandaşları için 500 kişilik ek kontenjan sağlanacak. Böylece şu anda Afganistan'da yaşayan veya komşu bir ülkeye kaçan en fazla dört yakın aile üyesinin aday olarak gösterilmesi için başvuruda bulunulabilecek.

Açıklamada, uygun görülen aile üyelerine, çalışma iznine ihtiyaç duymadan iş piyasasına anında erişimlerini sağlayan bir oturma izninin verileceği kaydedildi. Ayrıntılı uygunluk kriterlerini ve başvuru sürecini içeren programın önümüzdeki aylarda geliştirileceği ve başvuruların Aralık ayında açılacağı belirtildi. Başarısız olan adaylar için de temyiz süreci oluşturulacağı ifade edildi.

İrlanda Adalet Bakanı Heather Humphreys açıklamasında, "Yaşlılar, çocuklar, bekar kadın ebeveynler, bekar kadınlar ve kızlar, engelliler ile örneğin Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği çalışanları ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan ve daha önce çalıştıkları işlerde daha fazla riske maruz kalan kişiler gibi özgürlükleri ve güvenlikleri açısından daha savunmasız olanlara öncelik vereceğiz" dedi. Açıklamaya göre, bu sene şimdiye kadar 670'ten fazla Afgan vatandaşına İrlanda'da ikamet izni verildi.