Politika

İran'dan Rusya'yla savunma işbirliğini artırma çağrısı

Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre Ruhani, ülkeyi ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi sırasında, Birleşmiş Milletler'in İran'a yönelik silah amb...

Abone Ol

Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre Ruhani, ülkeyi ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi sırasında, Birleşmiş Milletler'in İran'a yönelik silah ambargosunun geçen yıl Ekim ayında sona erdiği göz önüne alındığında İran'ın Tahran ile Moskova arasındaki askeri ve savunma işbirliğinin genişlemesini beklediğini ifade etti.

İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari alışverişin de geliştirilmesi çağrısında bulunan Ruhani, ikili ilişkilerin baskılara rağmen büyümesi gerektiğini ifade etti. İran'ın barış ve istikrarı güvence altına almak için bölgesel işbirliğinden yana olduğunu kaydeden İran Cumhurbaşkanı, bunun aynı zamanda ABD'nin bölgesel meselelere müdahil olmasını engellemeye yönelik bir araç olacağını de sözlerine ekledi. Lavrov, üst düzey İranlı yetkililerle ikili ilişkiler ve uluslararası konularda görüşmeler gerçekleştirmek için Salı günü İran'ın başkenti Tahran'a ulaştı.