Sağlık

İran'da Kovid-19 aşılaması Salı günü başlayacak

Nemeki, aşılamanın nüfusun en fazla risk altında bulunan gruplardan, yani yoğun bakım ünitelerinde Kovid-19 hastalarıyla temas halinde çalışan doktor ve hemşirelerden başlayac...

Abone Ol

Nemeki, aşılamanın nüfusun en fazla risk altında bulunan gruplardan, yani yoğun bakım ünitelerinde Kovid-19 hastalarıyla temas halinde çalışan doktor ve hemşirelerden başlayacağını söyledi. İran Sağlık Bakanı bu açıklamayı, İran'ın Razi Aşı ve Serum Araştırmaları Enstitüsü tarafından geliştirilen bir aşının klinik denemelerini başlatmak için Pazar günü düzenlenen bir etkinlikte yaptı.

Bakanlığın internet sitesine göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Pazar öğleden sonra, İran'da son 24 saatte 7.065 yeni Kovid-19 vakasının teyit edildiğini ve bununla ülkedeki toplam vaka sayısının 1.466.435'e yükseldiğini duyurdu. Lari, yeni vakalardan 544'ünün hastaneye yatırıldığını söyledi.

İran'da Cumartesi ve Pazar günleri arasında koronavirüsle ilişkili 57 yeni ölüm kaydedildi. Bu, Mayıs 2020'den bu yana en düşük günlük ölüm sayısı. Böylece, İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 58.469 oldu.

Lari, İran'da şu ana dek toplam 1.253.554 Kovid-19 hastasının iyileştiğini veya hastanelerden taburcu edildiğini, 3.789 hastanın ise halen yoğun bakım ünitelerinde tedavi altında olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Lari'nin verdiği bilgilere göre, İran'da şu ana dek toplam 9.667.260 koronavirüs testi yapıldı.

Pazar günü itibarıyla, İran'da 36 şehir orta dereceli enfeksiyon riski anlamına gelen turuncu alarmda, 412 şehir ise düşük risk anlamına gelen sarı veya mavi alarmda bulunuyor. İran, ilk Kovid-19 vakasını 19 Şubat 2020 tarihinde bildirmişti.