İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Muhammed Hüseyin Bakıri Cuma günü, Pakistan Donanması'nın liman kenti Karaçi'deki tersanelerini ziyaret etti. Bakıri'ye; savaş gemileri, tekneler ve denizaltıların yapım süreciyle ilgili bilgi verildi. Tasnim'in haberine göre, iki komşu ülkenin askeri yetkilileri, gemi ve denizaltıların yapımı ve bakımında birlikte çalışmak için anlaştı. İki taraf, uyuşturucu kaçakçılığı ve terörle mücadele amacıyla çeşitli denizcilik alanlarındaki deneyimlerini paylaşma ve öğrenci değişimi yapma konusunda da uzlaştı.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın geçtiği benzer bir habere göre de, İran ve Pakistan askeri yetkilileri bölgede güvenliğin sağlanması için bölgesel işbirliğine vurgu yaptı. Bu arada Bakıri, ortak tatbikatlarla müşterek deniz sınırlarında güvenliğin sağlanmasının önemine dikkat çekti. Üst düzey bir askeri heyete başkanlık eden Bakıri, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla görüşmeler yapmak için Çarşamba günü Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gelmişti.

Editör: İRFAN KARSLI