Politika

İran, Trump'ın Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'ne İran'ın saldırdığı yönündeki iddialarını reddetti

İran Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı İran'ın gerçekleştirdiği yönündeki idd...

Abone Ol

İran Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı İran'ın gerçekleştirdiği yönündeki iddiasını "temelsiz" diye nitelendirerek reddetti.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, "Sürekli tekrarlanan bu temelsiz ve uydurma iddialar, Beyaz Saray'ın, Trump'ın kendisini içinde bulduğu oldukça zor koşulları gölgede bırakma amacı taşıyan her zamanki tasarıları olarak değerlendirilebilir" dedi.

Hatibzade, "İran mevcut durumda herhangi bir akıllıca olmayan hareket için ABD hükümetini sorumlu tutuyor" uyarısında bulundu. Irak'ın başkenti Bağdat'taki yüksek korumalı Yeşil Bölge'de bulunan ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne Pazar günü bir seri füzeyle saldırı düzenlenmişti. Saldırı, Iraklı güvenlik personelinden birkaç kişinin yaralanmasına sebep verirken elçilik yerleşkesinde de önemli olmayan zararlar yaratmıştı.