Nemeki, Çarşamba günü İran Devlet Televizyonu'na verdiği röportajda, "Yorgunluğa ve geçen yıl katlanılan ağır kısıtlamalara rağmen, halk hala sabırlı olmalı" dedi.

İran'ın şu anda SARS-CoV-2 (Kovid-19) virüsünün mutasyona uğramış varyantıyla uğraştığını belirten Sağlık Bakanı, bu yıl Nevruz tatilinde seyahat etmenin geçen yıla göre "daha tehlikeli" bile olabileceğini söyledi.

Normal zamanlarda, İran Yeni Yılı'nın ilk günü olan Nevruz'la başlayan yaklaşık iki haftalık tatil döneminde milyonlarca İranlı, ülke genelinde turistik yerlere seyahat ediyor ya da bazı akrabalarının evine ziyarete gidiyordu.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

İran Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesine göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yine Çarşamba günü, son 24 saatte 8.525 yeni Kovid-19 vakasının tespit edildiğini ve ülkede toplam vaka sayısının 1.656.699'a yükseldiğini açıkladı. Lari, yeni enfekte olan 764 hastanın hastaneye kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İran'da Çarşamba günü son 24 saatte koronavirüse bağlı olarak 86 kişi daha yaşamını yitirdi, virüse bağlı can kaybı sayısı 60.353'e çıktı. Sözcü Lari, İran'ın güneybatısında bulunan Huzistan eyaletindeki 11 ilçede yüksek enfeksiyon riski nedeniyle hala kırmızı alarm olduğunu belirtmek gerektiğini söyledi. İran, ilk Kovid-19 vakalarını 19 Şubat 2020'de açıklamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI