Politika

İran ordusu, güney sularında askeri tatbikat başlattı

İran resmi haber ajansı İRNA'nın bildirdiğine göre, tatbikatta Kara Kuvvetleri, Donanma, Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma'dan birlikler yer aldı. Tatbikatın sözcüsü Amiral Mahm...

Abone Ol

İran resmi haber ajansı İRNA'nın bildirdiğine göre, tatbikatta Kara Kuvvetleri, Donanma, Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma'dan birlikler yer aldı. Tatbikatın sözcüsü Amiral Mahmut Musevi, tatbikatın bölge ülkelerine "bölgedeki imkanlara dayanarak barış ve dostluk" mesajı verdiğini söyledi.

Tasnim Haber Ajansı'na göre, İran Ordusu Koordinasyon Yardımcısı Tuğamiral Habibullah Seyyari, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, tatbikatların İran'ın güneydoğusunda, Hürmüz Boğazı'nın doğu kısımlarından Hint Okyanusu'nun kuzey bölümleri ile Kızıldeniz'in bazı kısımlarına uzanan bir alanı kapladığını ifade etti. Ajansın aktardığına göre Seyyari, harp tatbikatında çeşitli menzillere sahip, keşif ve savaş amacıyla kullanılan gelişmiş insansız hava araçları da dahil olmak üzere, geniş bir yelpazede yerli üretim ekipman ve mühimmat kullanılacağını da belirtti.